sekolah agama al-hira'

Perbincangan dan isu berkaitan pendidikan, sekolah dan lain-lain institusi pendidikan di sekitar Bandar Puncak Alam

Pengendali: sHahRiL, mior111, Madi, midnitedetector

sekolah agama al-hira'

Kirimanoleh shahmizan » Isn Mac 23, 2009 3:54 pm

salam,

sekadar ingin bertanya pada kawan-kawan. anak lelaki saya sekarang berusia 6 tahun. saya berhasrat nak menghantarnya di sekolah agama al-hira. kabarnya di batu belah. sudi kiranya kawan-kawan yang boleh bagi butiran tentang proses pendaftaran atau kelayakan yang perlu ada kepada anak yang nak masuk. adakah sebarang kemudahan pengangkutan disediakan dari puncak alam. atau pun mungkin ada asrama yang disediakan. saya juga mendapat tahu, bahawa sekolah tu ada cawangannya di jeram. sesiapa yang ada maklumat, mohon kongsi bersama.
shahmizan
Pengguna Baru
Pengguna Baru
 
Kiriman: 3
Ahli sejak: Jum Dis 26, 2008 12:06 am

Re: sekolah agama al-hira'

Kirimanoleh Ruz885 » Aha Apr 12, 2009 2:47 pm

Dah jumpa info ke belum? Saya kenal beberapa jiran yang hantar anak ke sana. Kalau nak, saya boleh dapatkan phone # mereka.
Avatar pengguna
Ruz885
Moderator Kanan
Moderator Kanan
 
Kiriman: 1393
Ahli sejak: Isn Nov 24, 2008 12:30 am

Re: sekolah agama al-hira'

Kirimanoleh midnitedetector » Isn Apr 13, 2009 9:20 pm

letak je apa2 info tu di sini, utk rujukan org lain di masa depan ;)
Avatar pengguna
midnitedetector
Pentadbir
Pentadbir
 
Kiriman: 465
Ahli sejak: Kha Okt 30, 2008 10:13 pm
Lokasi: 2B7

Re: sekolah agama al-hira'

Kirimanoleh shahmizan » Kha Apr 16, 2009 11:43 am

sekolah tu punya lokasi dah tahu dah. dah pergi pun mendaftar hari tu. isi borang, then bayar RM5. Nanti bulan september pihak sekolah akan bagi taklimat. mereka akan call.

cuma tak tahu boleh masuk automatik atau pun tidak sbb anak saya ada yang bersekolah di sekolah rendah agama integrasi sek 19 shah alam kelolaan JAIS. nak masuk belajar kat sana kena duduk ujian dulu, sbb permintaan terlampau tinggi. kalau ada info tambahan, saya sgt hargai.
shahmizan
Pengguna Baru
Pengguna Baru
 
Kiriman: 3
Ahli sejak: Jum Dis 26, 2008 12:06 am

Re: sekolah agama al-hira'

Kirimanoleh Ruz885 » Kha Apr 16, 2009 10:34 pm

shahmizan menulis:sekolah tu punya lokasi dah tahu dah. dah pergi pun mendaftar hari tu. isi borang, then bayar RM5. Nanti bulan september pihak sekolah akan bagi taklimat. mereka akan call.

cuma tak tahu boleh masuk automatik atau pun tidak sbb anak saya ada yang bersekolah di sekolah rendah agama integrasi sek 19 shah alam kelolaan JAIS. nak masuk belajar kat sana kena duduk ujian dulu, sbb permintaan terlampau tinggi. kalau ada info tambahan, saya sgt hargai.


Cuba call Sdr Faisal 012-3776091 (Imam Surau al-Furqan). Rasa-rasa anak dia ada beberapa orang sekolah kat sana. Kalau tak dapat kontek dia, try Sdr Aris 019-3303892, tapi sdr Aris ni anak dia baru masuk darjah 1 tahun ni, mungkin dia tak tahu pasal kes transfer ni.

Selamat mencuba.
Avatar pengguna
Ruz885
Moderator Kanan
Moderator Kanan
 
Kiriman: 1393
Ahli sejak: Isn Nov 24, 2008 12:30 am

Re: sekolah agama al-hira'

Kirimanoleh shahmizan » Isn Apr 20, 2009 12:38 pm

ok..kalau ada kelapangan nanti, i try contact nama tu. tenkiu
shahmizan
Pengguna Baru
Pengguna Baru
 
Kiriman: 3
Ahli sejak: Jum Dis 26, 2008 12:06 am


Kembali ke Pendidikan

Siapa dalam talian

Pengguna yang melayari forum ini: Tiada pengguna berdaftar dan 1 tetamu